Minna eli samalla kertaa monessa eri maailmassa.
Ja jokaisessa maailmassa hän oli aivan eri ihminen.
(Mary Marck)

11. joulukuuta 2005

Synkkää ja pimeää

Harmaa päivä. En ole tehnyt muuta kuin istunut sisällä ja pitänyt ikävää. Pakolliset sivut olen toki joutunut suoltamaan. Lisäksi yritin puolisydämisesti herätellä joulutunnelmaa kuuntelemalla Toivontuottajien jouluradiota ja sytyttämällä kolmannen adventtikynttilän.

Mutta istuessani yksin nepalilaisen kortteliravintolan nurkkapöydässä ja kuunnellessani viereen istuneiden opiskelijoiden juttuja tunsin itseni tosi yksinäiseksi. Niin kuin eilen illallakin, teatteriravintolassa kahden työkaverin kanssa. Olisiko sittenkin pitänyt jäädä roikkumaan haalenneeseen ihmissuhteeseen - jotta ei olisi näin loputtoman, sietämättömän yksin?

Tosin heti ajateltuani tuon ajatuksen muistin, miten loputtoman, sietämättömän yksinäiseksi tunsin itseni siinä parisuhteessakin. Nyt saan sentään rypeä itsesäälissäni kaikessa rauhassa, viettää koti-iltaa viinipullon seurassa ja katsoa dvd:ltä nyyhkyleffaa.

1 kommenttia:

Blogger Mari(nadi) Koo totesi...

Haluaisin kirjoittaa jotain kannustavaa yksinolosta, mutta en sitten osaakaan. Mutta ihan varmasti parempi olla aidosti yksin kuin tuntea itsensä yksinäiseksi jonkun toisen seurassa.

joulukuuta 12, 2005

 

Lähetä kommentti

<< koti